Dnešní menu

Čtvrtek

Polévka

Polévka:    0,3l Drůbeží vývar s nudlemi a zeleninou

Náhradní polévka: dlouze tažený hovězí vývar s játrovými knedlíčky, těstovinou a zeleninou ... 20,-Kč

 
1

Grilovaný plátek vepřové krkovičky přelitý omáčkou ze zeleného pepře, Grenaille

165,- Kč
2

Pečená kuřecí roláda se slaninou a špenátem přelitá šťavkou, bramborová kaše, hrstka salátku

165,- Kč
3

Smažené tvarůžky v kabátku anglické slaniny, vařený brambor s máslem, naše ďábelka

198,-Kč

4

Tagliatelle „Aglio olio“ se sušenými rajčaty a rukolou, sypané parmazánem

178,-Kč

5

Čočka na kyselo s vejcem, grilovanou klobáskou, přelitá cibulkou, chléb

165,- Kč
6

Jelitový a jitrnicový prejt od Carbola, kyselé zelí, vařený brambor

175,- Kč

7

Salátek z trhaných lístků s grilovanými kuřecími kousky, cherry rajčátky a bezsemennými hrozny, míchaný s majo-jogurtovým dresingem s mákem, toast

185,- Kč

8

Šišky s mákem přelité přepuštěným máslem, zaprášené cukrem

165,-Kč

9

Řízečky vepřové panenky, šťouchaný brambor se slaninou a cibulí, okurkový salát                        /na přání z kuřecích prs/

195,-Kč

Nabídka k polednímu menu

Zvýhodněná cena nápojů k menu do 14:00 hod

0,2l Malinovka 14,- Kč
0,2l Švestka FREE, Bernard FREE 15,- Kč
0,3l Sklenice vody s mátou a citrónem 15,- Kč
0,33l Coca-Cola zvýhodněná cena k MENU

39,- Kč

 

 Šnyt BERNARDA 11 k MENU    30,-Kč

 

Na čepu BERNARD, Radegast a Malinovka

0,5l Bernard 11 50,- Kč
0,5 Radegast 12 54,- Kč
0,5l Švestka/Grep točené nealko 50,- Kč
0,5l Nealko FREE Bernard-láhev 50,- Kč
0,5l Malinovka točená 50,- Kč

Rezervace menu

Denní menu podáváme od 11,00 do 14,00 hod. Změna menu vyhrazena. Alergeny na vyžádání, CO JDE, VAŘÍME BEZ LEPKU. Servírujeme do vyprodání. Chcete si raději MENU rezervovat a předejít vyprodání?
ZAVOLEJTE PŘEDEM

558 629 333

Novinky a jídelníček emailem

Chcete-li dostávat jídelníček a informace o akcích v Krčmě Středověk,
zadejte svou emailovou adresu a klikněte na tlačítko Přihlásit.

My z Krčmy Středověk

 

Vážení hosté,

 dovolte mi Vás zasvětit do realizací chutí naší kuchyně.

 

V naší kuchyni pro Vás připravujeme lahodné pokrmy z čerstvých a kvalitních surovin. Díky naší rodinné mini farmě a zahradě v Horních Bludovicích Vám přinášíme na stůl sezónní ovoce a zeleninu zaručeně čerstvé, mnohdy před odjezdem do práce natrhané a bereme to jako náboj, který nás žene k cestě za spokojeným hostem. Drobným chovem domácích zvířat Vám připravujeme kvalitní polévky z mas a kostí a bráníme se používání jakýchkoliv náhražek. Také produkty z farmy v podobě pečených čajů, sirupů, marmelád a medu můžete zakoupit v naší restauraci.

Při vaření nechybí bylinky jako je libeček, majoránka, rozmarýn, tymián, šalvěj, petržele či celery, které jsou také pěstovány na naší farmě v Horních Bludovicích. Při vaření omáček používáme zásadně masový, nebo zeleninový vývar a tu nejkvalitnější, tzv. demi glas (demi-glace) připravujeme dlouhým tažením mnohdy přes 24 hodin.

Syrovým masem nás zásobují Těšínská jatka, Chodura – Beskydské uzeniny a společnost Bidfood, která je největším partnerem restaurací v České republice. Vyzrálá hovězí masa odebíráme ze zemí Jížní Ameriky, zejména Uruguaye a Argentiny. Specialitou je divoký LOSOS SOCKEYE, který výhradně vozíme z daleké Aljašky. Tohoto Lososa si můžete také zakoupit domů. Zvěřinu s garancí původu z českých lesů a strání zajišťuje značka Petron, partner společnosti Bifood.

Sezónně pro Vás budeme připravovat nabídku speciálních dobrot. Jaro začne chřestem, léto proplujeme v duchu zeleninových a ovocných salátků a kynutých či tvarohových knedlíků, podzim prožijeme v duchu zvěřiny a připravíme exotickou Thajskou kuchyni. Listopad nám otevře Svatomartinské husí hodování společně s mladým vínem a začne etapa zabíjaček, které vyprodukují nejen jitrnici, co svět ještě neviděl.

Nejsme rodinnou restaurací, ale společným lidským jednáním a vnímáním potřeb zákazníka děláme vše pro to, aby z naší Krčmy Středověk odcházeli hosté spokojeni, s pocitem radosti, sytosti a dobré nálady.

Jsme rádi, za každého hosta, který ocení kus naší práce a dokáže nám vytknout nedostatky, jen pravda teoretika zní: "Stále se hosté hledají lépe, než dobrý personál". Neberte lidi, kteří se o Vás starají jako samozřejmé zvedače nálady, není pro takové tabulka, pro ohodnocení. Děkuji

 

Těšíme se na Vaši opětovnou návštěvu

 

provozovatel Jiří Choleva s týmem neustále se učících profesionálů

Motto

všěm lidem věděti dáno, že chtjě krčmář otjěvřiti šlechetnému lidu krčmu. vjezmi mješěc s kroše a utéci sě k nám do pivnicě.

 

Partneři

visitfm.cz

 

Facebook